Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa grochowa w moim wydaniu to w zasadzie danie jednogarnkowe, sycąca i rozgrzewajaca zupa na chłodne dni
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4301
Smaczne danie :)
Odsłon: 125
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 66
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4301
Smaczne danie :)
Odsłon: 125
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 66
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 116
Składniki
1. groch wypłukać, zalać zimną wodą na noc, 2. żeberka lub karczek opłukac, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do grochu, gotować na małym ogniu, dodać też liść laurowy oraz pokrojone w słupki warzywa, 2. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojona w kostke cebulę, zrumienić, dodać do zupy, 3. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować na małym ogniu, (trzeba pilnować i często mieszać, żeby zupa sie nie przypaliła), zupa jest gotowa gdy ziemniaki są miękkie a groch całkowicie rozgotowany, na koniec dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem, smacznego