Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa grochowa w moim wydaniu to w zasadzie danie jednogarnkowe, sycąca i rozgrzewajaca zupa na chłodne dni
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Składniki
1. groch wypłukać, zalać zimną wodą na noc, 2. żeberka lub karczek opłukac, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do grochu, gotować na małym ogniu, dodać też liść laurowy oraz pokrojone w słupki warzywa, 2. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojona w kostke cebulę, zrumienić, dodać do zupy, 3. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować na małym ogniu, (trzeba pilnować i często mieszać, żeby zupa sie nie przypaliła), zupa jest gotowa gdy ziemniaki są miękkie a groch całkowicie rozgotowany, na koniec dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem, smacznego