Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy podana z makaronem.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Groch wypłukaj, zalej zimną wodą i odstaw najlepiej na noc. Następnie dodaj pokrojone warzywa ,ziele angielskie , liście laurowe pieprz ziarnisty i gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając żeby się nie przypaliła, dopraw solą i pieprzem. Kiełbasę i cebulę pokrój w pół plasterki usmaż na rumiano. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułóż makaron, wlej zupę na wierzch położ kiełbasę i posyp natką pietruszki.