Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1294
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25637
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2617
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1294
Składniki
Do gotującego się wywaru dodać opłukany i namoczony groch. Gotować go na małym ogniu ok. godziny. W tym samym czasie przesmażamy na maśle cebulę, zgnieciony czosnek, pokrojony w kostkę boczek i pokrojone boczniaki. Wszystkie te składniki oraz pieprz i majeranek dodajemy do zmiksowanego lub przetartego grochu i gotujemy jeszcze ok. 20 min.