Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12454
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 878
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12454
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 878
Składniki
Do gotującego się wywaru dodać opłukany i namoczony groch. Gotować go na małym ogniu ok. godziny. W tym samym czasie przesmażamy na maśle cebulę, zgnieciony czosnek, pokrojony w kostkę boczek i pokrojone boczniaki. Wszystkie te składniki oraz pieprz i majeranek dodajemy do zmiksowanego lub przetartego grochu i gotujemy jeszcze ok. 20 min.