Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna, sycąca, z dużymi kawałkami grzybów.....
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1955
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3190
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 28
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1955
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3190
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 28
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki.
Warzywa obrać ze skórki. Cebulę drobno posiekać, marchewkę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Dodać grzyby i smażyć kolejne 5-7 minut.
Do garnka wrzucić ziemniaki i marchewkę, zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z listkami świeżego tymianku.