Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna, sycąca, z dużymi kawałkami grzybów.....
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 190
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37587
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 190
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37587
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki.
Warzywa obrać ze skórki. Cebulę drobno posiekać, marchewkę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Dodać grzyby i smażyć kolejne 5-7 minut.
Do garnka wrzucić ziemniaki i marchewkę, zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z listkami świeżego tymianku.