Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów, grzybów mrożonych . Moja dzisiejsza zupa grzybowa to mieszanka podgrzybków i boczniaków które zalegały w zamrażarce. Zupa sycąca i pachnąca aromatem grzybów.
garnek, patelnia,
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 233
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1528
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 233
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1528
Składniki
Grzyby mrożone nalezy rozmrozić, a następnie pokroić tak samo, jak grzyby świeże. W garnku umieścić opłukane mięso , zalać wodą i doprowadzić do zagotowania. Po zagotowaniu zdjąc powstałe szumowiny dodać soli i dalej gotować na młaym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso miękkie wyjąć obrać i pokroić , ponownie włożyć do rosołu. Na patelni na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia dużą pokrojoną w kostkę cebulę. Po kilku minutach podsmażania dodać obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Nastepnie dodać pokrojone w plastry marchewki , pietruszkę oraz kawałek selera. Po 10 -15 minutach smażena dodać pokrojone grzyby. Całość podsmażać tak około 20 minut. Po tym czasie całość przełożyć do garnka z rosołem i gotować na małym ogniu do miękkości grzybków, dodać do smaku pieprzu , soli oraz przyprawy uniwersalnej. Do śmietany dodać mąkę i dokładnie rozmieszać , następnie mieszając wlej do gotującej zupy . Zupę zamieszać i zdjąć garnek z ognia. Podawać z ugotowanym makaronem Rada; Do zupy można dodać posiekany koperek jak kto lubi. Zamiast makaronu można podawać z ziemniakami. czas przygotowania około 60 minut + czas gotowania