Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby leśne czy nie jest to przyjemne chodzić i zbierać grzyby, zwłaszcza w jesienne chłodne poranki ? Lubicie może potrawy z leśnych grzybów, ja dziś ugotowałam szybką zupę z makaronem i oczywiście z dodatkiem grzybów kurek
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 539
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1540
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 746
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1476
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 539
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1540
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 746
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1476
Składniki
Na początek przygotować grzyby oczyścić je i umyć w zimnej wodzie. Do garnka wlać 2 litry wody posolić ją dodać opłukane grzyby kurki gdy się zagotują zebrać powstałą pianę i pogotować je na wolnym ogniu przez dziesięć minut następnie przelać na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody. Ocieknięte i ostygnięte przełożyć na talerz ( Ja zawsze obgotowuję grzyby jeśli ktoś tego nie robi to jego decyzja, byłam tak uczona w domu )
Następnie po ugotowanych grzybach do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte porcje rosołowe oraz warzywa z mieszanki europejskiej i ziarenka smaku. gotować całość na wolnym ogniu do miękkości mięsa na porcjach, w trakcie gotowania dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jeszcze chwilę po gotować a następnie wyjąć porcje do ostygnięcia
W czasie gdy mięso stygnie do wywaru dodać dowolny makaron i gotować na wolnym ogniu do miękkości makaronu, następnie dodać obgotowane grzyby kurki i chwilkę pogotować . Pod koniec wsypać pokrojoną drobniej natkę pietruszki, zagotować a następnie wlać śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, doprawić do smaku. Ugotowana zupę zdjąć z ognia
Zupa wyszła bardzo smaczna aromatyczna i pachnąca dodanymi grzybami, jeżeli ktoś nie lubi śmietany to można ją pominąć. Zapewniam że po mimo dodanego tak dużej ilości czosnku nie jest wyczuwalny w zupie. Na jesienne chłodne wieczory taka zupka jak znalazł