Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa głównie robiona na Boże Narodzenie. Od pokoleń ten przeps istnieje w mojej rodzinie.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 138
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 702
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 108
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 138
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 702
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 108
Składniki
Grzyby namaczamy w wodzie min 12 godzin wcześniej.
Warzywa 150-200 g (paski) gotujemy w bulionie warzywnym wraz z paskami cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w paski grzyby (wraz z wodą z namaczania).
W międzyczasie gotujemy kaszę jęczmienną perłową grubą - tylko tą w tym przepisie. Nie używamy kaszy gryczanej (zupełnie inny smak zupy). Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po ugotowaniu wstawiamy ją na 30-40 min. pod koc.
Warzywa z grzybami łączymy z kaszą, gotujemy całość ok.20 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.