Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa głównie robiona na Boże Narodzenie. Od pokoleń ten przeps istnieje w mojej rodzinie.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 209
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 239
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9294
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 209
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 239
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9294
Składniki
Grzyby namaczamy w wodzie min 12 godzin wcześniej.
Warzywa 150-200 g (paski) gotujemy w bulionie warzywnym wraz z paskami cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w paski grzyby (wraz z wodą z namaczania).
W międzyczasie gotujemy kaszę jęczmienną perłową grubą - tylko tą w tym przepisie. Nie używamy kaszy gryczanej (zupełnie inny smak zupy). Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po ugotowaniu wstawiamy ją na 30-40 min. pod koc.
Warzywa z grzybami łączymy z kaszą, gotujemy całość ok.20 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.