Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa grzybowa jest ugotowana na bulionie mięsnym, z grzybów suszonych i świeżych. Podałam moją zupę z łazankami , ale również fajnie smakuje z makaronem typu wstążki. Ugotowana na bulionie warzywnym może być pyszną zupą na wigilijnym stole. Taka zupa grzybowa to u nas tradycja która przechodzi z pokolenia na pokolenie.
garnek, patelnia, tarka,
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 396
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11858
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 473
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 711
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 396
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11858
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 473
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 711
Składniki
Grzyby suszone dokładnie wypłukać ,zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w wodzie w wodzie w której się moczyły. Po ugotowaniu wyjąć i pokroić. Warzywa obrać , zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle. Do warzyw dodać rozmrożone, odsączone z nadmiaru wody grzyby, doprawić solą ,pieprzem dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Smażyć pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu. Warzywa zalać ugotowanym wcześniej bulionem mięsnym, dodać ugotowane , pokrojone grzyby suszone. Całość gotować około 30 - 40 minut. Zupę zaprawić mąką rozmieszaną z kremówką , doprowadzić do zagotowania. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem łazanki.