Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? U mojej babci jadłam klarowny barszcz z uszkami. Chciałam jednak jakiejś odmiany i ugotowałam zupę grzybową świąteczną. Zupę podałam z komosą ryżową zamiast łazanek.
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92010
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1339
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 85
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4412
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92010
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1339
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 85
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4412
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
Składniki
Grzyby wypłucz na sicie i namocz w niewielkiej ilości wody. W garnku rozgrzej olej rzepakowy i dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj warzywa oraz namoczone grzyby (powinny być miękkie). Wlej wywar warzywny i wodę, w której moczyły się grzyby. Dodaj przyprawy. Z zupy wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksuj. Jej smak możesz wzbogacić śmietanką. Posyp pestkami słonecznika i szczypiorkiem (opcjonalnie). Kaszę quinoa ugotuj według przepisu na opakowaniu Jeżeli nie lubisz konsystencji kremu, zupę można podać bez blenowania.