Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? U mojej babci jadłam klarowny barszcz z uszkami. Chciałam jednak jakiejś odmiany i ugotowałam zupę grzybową świąteczną. Zupę podałam z komosą ryżową zamiast łazanek.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
Składniki
Grzyby wypłucz na sicie i namocz w niewielkiej ilości wody. W garnku rozgrzej olej rzepakowy i dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj warzywa oraz namoczone grzyby (powinny być miękkie). Wlej wywar warzywny i wodę, w której moczyły się grzyby. Dodaj przyprawy. Z zupy wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksuj. Jej smak możesz wzbogacić śmietanką. Posyp pestkami słonecznika i szczypiorkiem (opcjonalnie). Kaszę quinoa ugotuj według przepisu na opakowaniu Jeżeli nie lubisz konsystencji kremu, zupę można podać bez blenowania.