Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? U mojej babci jadłam klarowny barszcz z uszkami. Chciałam jednak jakiejś odmiany i ugotowałam zupę grzybową świąteczną. Zupę podałam z komosą ryżową zamiast łazanek.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 471
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 471
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Składniki
Grzyby wypłucz na sicie i namocz w niewielkiej ilości wody. W garnku rozgrzej olej rzepakowy i dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj warzywa oraz namoczone grzyby (powinny być miękkie). Wlej wywar warzywny i wodę, w której moczyły się grzyby. Dodaj przyprawy. Z zupy wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksuj. Jej smak możesz wzbogacić śmietanką. Posyp pestkami słonecznika i szczypiorkiem (opcjonalnie). Kaszę quinoa ugotuj według przepisu na opakowaniu Jeżeli nie lubisz konsystencji kremu, zupę można podać bez blenowania.