Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? U mojej babci jadłam klarowny barszcz z uszkami. Chciałam jednak jakiejś odmiany i ugotowałam zupę grzybową świąteczną. Zupę podałam z komosą ryżową zamiast łazanek.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2128
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2128
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Składniki
Grzyby wypłucz na sicie i namocz w niewielkiej ilości wody. W garnku rozgrzej olej rzepakowy i dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj warzywa oraz namoczone grzyby (powinny być miękkie). Wlej wywar warzywny i wodę, w której moczyły się grzyby. Dodaj przyprawy. Z zupy wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Zupę zmiksuj. Jej smak możesz wzbogacić śmietanką. Posyp pestkami słonecznika i szczypiorkiem (opcjonalnie). Kaszę quinoa ugotuj według przepisu na opakowaniu Jeżeli nie lubisz konsystencji kremu, zupę można podać bez blenowania.