Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Taką zupę podaję na Wigilię, ale wtedy bulion zastępuję wodą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 287
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 287
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21792
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki podobnej wielkości i włożyć do większego rondla z grubym dnem. Smażyć na maśle delikatnie mieszając, aż odparuje z nich sok. Dodać jeszcze trochę masła oraz posiekaną cebulę, smażyć razem przez chwilę, aż cebula się zeszkli. Wlać bulion (zupę można przygotować na wodzie) i gotować przez około 10 - 15 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, ziemniaki pokroić w kostkę, pozostałe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do zupy. Dodać też listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Śmietanę połączyć z mąką i przelać do garnka z zupą. Wymieszać. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Posypać posiekaną natką pietruszki.