Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa grzybowa to idealne jesienne danie. Najlepiej sprawdzą się tu grzyby leśne, na przykład prawdziwki, kozaki, rydze, czy kurki. Ewa Wachowicz dodaje do zupy także kaszę jaglaną, dzięki czemu danie jest bardziej sycące. Smak potrawy wzbogaca podsmażona na maśle cebula, oraz białe wino. Przepis pochodzi z 554. odcinka programu "Ewa gotuje".
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25419
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19084
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21065
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25419
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19084
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21065
Składniki
Masło roztopić w garnku i usmażyć na nim pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. Wymieszać i usmażyć. Podlać winem. Odparować. Zalać gorącym wywarem jarzynowym.
Kaszę przesypać na sito i wypłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka. Przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić posiekany świeży tymianek. Przyprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.