Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa grzybowa to idealne jesienne danie. Najlepiej sprawdzą się tu grzyby leśne, na przykład prawdziwki, kozaki, rydze, czy kurki. Ewa Wachowicz dodaje do zupy także kaszę jaglaną, dzięki czemu danie jest bardziej sycące. Smak potrawy wzbogaca podsmażona na maśle cebula, oraz białe wino. Przepis pochodzi z 554. odcinka programu "Ewa gotuje".
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Masło roztopić w garnku i usmażyć na nim pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. Wymieszać i usmażyć. Podlać winem. Odparować. Zalać gorącym wywarem jarzynowym.
Kaszę przesypać na sito i wypłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka. Przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić posiekany świeży tymianek. Przyprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.