Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smaczna i pożywna zupa.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 142
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 142
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Grzyby suszone umyć, zalać ciepłą wodą i moczyć najlepiej całą noc. Namoczone grzyby zalać wodą doprawić solą i gotować 30 minut. Warzywa obrać , pokroić w kostkę.
W garnku podgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 2 minuty, dodać pozostałe warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Zalać gorącą wodą ,dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, całość gotować 20 minut,
Wywar warzywny połączyć z wywarem grzybowym, doprawić śmietaną, pieprzem ziołowym, gotować 3 minuty. Gdy gotuje się zupa , łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na talerz nałożyć porcję łazanek , zalać zupą grzybową, można posypać natką pietruszki.