Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pachnąca nie tylko grzybami, ale też leśnym jałowcem. Nie muszę chyba dodawać, że jest pyszna i syta.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7446
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2368
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7446
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2368
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Na patelni stopić masło. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć, aż się zeszkli. Dodać grzyby i smażyć ok 15 minut. Do dywaru wrzucić liść laurowy, ziele, jałowiec. Zagotować. Do gorącego wrzucić startą marchewkę oraz podsmażone grzyby z cebulką. Gotować ok 20 minut pod przykryciem na małej mocy. Po tym czasie wrzucić surowy makaron i gotować ok 10 minut, aż zmięknie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Do śmietany dodać gorącą zupę, wymieszać. Całość przelać do zupy, zagotować. Doprawić posiekaną natką pietruszki.