Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pachnąca nie tylko grzybami, ale też leśnym jałowcem. Nie muszę chyba dodawać, że jest pyszna i syta.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Na patelni stopić masło. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć, aż się zeszkli. Dodać grzyby i smażyć ok 15 minut. Do dywaru wrzucić liść laurowy, ziele, jałowiec. Zagotować. Do gorącego wrzucić startą marchewkę oraz podsmażone grzyby z cebulką. Gotować ok 20 minut pod przykryciem na małej mocy. Po tym czasie wrzucić surowy makaron i gotować ok 10 minut, aż zmięknie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Do śmietany dodać gorącą zupę, wymieszać. Całość przelać do zupy, zagotować. Doprawić posiekaną natką pietruszki.