Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby od zawsze kojarzą nam się z Polską Złotą Jesienią. Ich aromat zawsze zniewala, a smak powala. Dzisiaj postanowiliśmy zrobić z nich pożywną zupę.
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34781
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1501
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 92
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34781
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1501
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 92
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy na duże kawałki. Grzyby oczyszczamy, kroimy na plasterki. Masło rozgrzewamy, wrzucamy posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Następnie wrzucamy jarzyny, por, grzyby i mięso mielone. Dusimy pod przykryciem, ciągle mieszając i rozdrabniając mięso. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe, lubczyk i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.