Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby od zawsze kojarzą nam się z Polską Złotą Jesienią. Ich aromat zawsze zniewala, a smak powala. Dzisiaj postanowiliśmy zrobić z nich pożywną zupę.
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 336
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 336
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy na duże kawałki. Grzyby oczyszczamy, kroimy na plasterki. Masło rozgrzewamy, wrzucamy posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Następnie wrzucamy jarzyny, por, grzyby i mięso mielone. Dusimy pod przykryciem, ciągle mieszając i rozdrabniając mięso. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe, lubczyk i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.