Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby od zawsze kojarzą nam się z Polską Złotą Jesienią. Ich aromat zawsze zniewala, a smak powala. Dzisiaj postanowiliśmy zrobić z nich pożywną zupę.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8291
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8291
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13127
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy na duże kawałki. Grzyby oczyszczamy, kroimy na plasterki. Masło rozgrzewamy, wrzucamy posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Następnie wrzucamy jarzyny, por, grzyby i mięso mielone. Dusimy pod przykryciem, ciągle mieszając i rozdrabniając mięso. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe, lubczyk i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.