Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i na co dzień do obiadu. Zupę przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem włoszczyzny i śmietanki.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1833
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1833
Składniki
1. Suszone grzyby sparzyć i namoczyć na 1 h 2. Do garnka nalać wodę, wrzucić grzyby i dodać marchew, seler, sól, przyprawa do zupy, lubczyk 3. Ugotować bulion grzybowo- warzywny (tak by włoszczyzna była miękka)
4. Grzyby odcedzić i posiekać 5. Włoszczyznę zmiksować z bulionem grzybowo-warzywnym. 6. Dodać grzyby. Przyprawić do smaku. 7. Zaklepać śmietaną i ewentualnie mąką (lub sosem grzybowym).