Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek, grzybów suszonych czy też boczniaków, tym razem przygotowałam przepyszną zupę grzybową z grzybów leśnych suszonych
garnek, łyżka, nóż, salaterka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1012
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13596
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1012
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13596
Składniki
Do garnka dodać dwa litry wody zimnej, dodać także dowolne mięso może być z kością całość zagotować, dodać również warzywa oraz przyprawę uniwersalną, od czasu zagotowania zmniejszyć moc ognia i gotować na wolnym ogniu do miękkości dodanego mięsa
Gdy mięso jest już prawie miękkie dodać ziemniaki i gotować cały wywar do miękkości dodanych ziemniaków jeżeli ktoś woli może być makaron. W międzyczasie gdy wywar się gotuje sparzyć suszone grzyby po czym pokroić je drobniej, wody z moczenia grzybów nie wylewać przecedzić po czym dodać śmietanę oraz cukier
Dodać do wywaru przygotowane grzyby suszone gotując je w wywarze przez piętnaście minut, gdy dodane grzyby są wystarczająco miękkie dodać przygotowaną śmietanę lekko zagotować i na sam koniec wsypać suszony lubczyk, zdjąć z ognia i zupa gotowa do spożycia dokładny przepis znajduje się na blogu