Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa na obiad.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 231
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2077
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10177
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 966
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 231
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2077
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10177
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 966
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, najlepiej przez noc, po czym ugotować do miękkości z dodatkiem pokrojonej cebuli. Śliwki również namoczyć aby spęczniały. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i pokroić. Następnie do wywaru z grzybów wrzucić namoczone śliwki i ugotować do miękkości. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, wrzucić do garnka zalać 5 szklankami wody , doprawić solą i pieprzem do smaku i ugotować wywar. Po czym przecedzić i wlać do wywaru grzybowego ze śliwkami. Zagotować, dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku i podawać.