Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa na obiad.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3358
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3358
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, najlepiej przez noc, po czym ugotować do miękkości z dodatkiem pokrojonej cebuli. Śliwki również namoczyć aby spęczniały. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i pokroić. Następnie do wywaru z grzybów wrzucić namoczone śliwki i ugotować do miękkości. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, wrzucić do garnka zalać 5 szklankami wody , doprawić solą i pieprzem do smaku i ugotować wywar. Po czym przecedzić i wlać do wywaru grzybowego ze śliwkami. Zagotować, dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku i podawać.