Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, warto zrobić dobrą, aromatyczną, pachnącą świeżymi grzybami zupę.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7467
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2407
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7467
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2407
Składniki
Przygotowujemy bulion na zupę. Grzyby, ziemniaki, marchew, cebulę kroimy. Smażymy cebulę kilka minut, aż zmięknie. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone grzyby i podsmażamy razem z cebulą, mieszamy co jakiś czas. Po ok. 5-7 min. dolewamy wcześniej przygotowany bulion ( najlepiej naturalny ) , dodajemy także pokrojone warzywa - ziemniaki i marchew. Po kilkunastu minutach gotowania, gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zahartowaną w zupie ( przelewamy kilka łyżek zupy do szklanki i dodajemy 2 łyżki śmietany, dobrze mieszamy ). Gotujemy jeszcze kilka minut. Zapach i smak zupy pachnącej świeżymi grzybami bezcenny :) Film z przygotowania zupy poniżej. Smacznego!!!