Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 1975

Sezon grzybowy w pełni, warto zrobić dobrą, aromatyczną, pachnącą świeżymi grzybami zupę.

Składniki

  • grzyby leśne
  • Ziemniaki
  • Marchew
  • Cebula
  • śmietana
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy bulion na zupę.
    Grzyby, ziemniaki, marchew, cebulę kroimy.
    Smażymy cebulę kilka minut, aż zmięknie.
    Następnie dodajemy wcześniej pokrojone grzyby i podsmażamy razem z cebulą, mieszamy co jakiś czas.
    Po ok. 5-7 min. dolewamy wcześniej przygotowany bulion ( najlepiej naturalny ) , dodajemy także pokrojone warzywa - ziemniaki i marchew.
    Po kilkunastu minutach gotowania, gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zahartowaną w zupie ( przelewamy kilka łyżek zupy do szklanki i dodajemy 2 łyżki śmietany, dobrze mieszamy ).
    Gotujemy jeszcze kilka minut.
    Zapach i smak zupy pachnącej świeżymi grzybami bezcenny :)

    Film z przygotowania zupy poniżej.

    Smacznego!!!




Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń