Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, warto zrobić dobrą, aromatyczną, pachnącą świeżymi grzybami zupę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2929
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 774
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2929
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 774
Składniki
Przygotowujemy bulion na zupę. Grzyby, ziemniaki, marchew, cebulę kroimy. Smażymy cebulę kilka minut, aż zmięknie. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone grzyby i podsmażamy razem z cebulą, mieszamy co jakiś czas. Po ok. 5-7 min. dolewamy wcześniej przygotowany bulion ( najlepiej naturalny ) , dodajemy także pokrojone warzywa - ziemniaki i marchew. Po kilkunastu minutach gotowania, gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zahartowaną w zupie ( przelewamy kilka łyżek zupy do szklanki i dodajemy 2 łyżki śmietany, dobrze mieszamy ). Gotujemy jeszcze kilka minut. Zapach i smak zupy pachnącej świeżymi grzybami bezcenny :) Film z przygotowania zupy poniżej. Smacznego!!!