Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, warto zrobić dobrą, aromatyczną, pachnącą świeżymi grzybami zupę.
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 38
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8572
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1408
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 904
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 24
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 38
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8572
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1408
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 904
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 24
Składniki
Przygotowujemy bulion na zupę. Grzyby, ziemniaki, marchew, cebulę kroimy. Smażymy cebulę kilka minut, aż zmięknie. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone grzyby i podsmażamy razem z cebulą, mieszamy co jakiś czas. Po ok. 5-7 min. dolewamy wcześniej przygotowany bulion ( najlepiej naturalny ) , dodajemy także pokrojone warzywa - ziemniaki i marchew. Po kilkunastu minutach gotowania, gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zahartowaną w zupie ( przelewamy kilka łyżek zupy do szklanki i dodajemy 2 łyżki śmietany, dobrze mieszamy ). Gotujemy jeszcze kilka minut. Zapach i smak zupy pachnącej świeżymi grzybami bezcenny :) Film z przygotowania zupy poniżej. Smacznego!!!