Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, warto zrobić dobrą, aromatyczną, pachnącą świeżymi grzybami zupę.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2817
Składniki
Przygotowujemy bulion na zupę. Grzyby, ziemniaki, marchew, cebulę kroimy. Smażymy cebulę kilka minut, aż zmięknie. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone grzyby i podsmażamy razem z cebulą, mieszamy co jakiś czas. Po ok. 5-7 min. dolewamy wcześniej przygotowany bulion ( najlepiej naturalny ) , dodajemy także pokrojone warzywa - ziemniaki i marchew. Po kilkunastu minutach gotowania, gdy warzywa zmiękną, dodajemy śmietanę zahartowaną w zupie ( przelewamy kilka łyżek zupy do szklanki i dodajemy 2 łyżki śmietany, dobrze mieszamy ). Gotujemy jeszcze kilka minut. Zapach i smak zupy pachnącej świeżymi grzybami bezcenny :) Film z przygotowania zupy poniżej. Smacznego!!!