Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych ,nieco pikantna i bardzo intensywna w smaku.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253399
Polecam.
Odsłon: 1452
Składniki
Do garnka wlałem łyżkę oliwy i smażyłem rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawałem warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paski surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroiłem w pocięte w półksiężyce. Wycisnąłem czosnek. Wszystkie warzywa podsmażyłem przez 5 minut mieszając. Dodałem krojone pomidory bez skórki i gniazd nasiennych. Przyprawiłem wszystko majerankiem ,słodką papryką ,szczyptą kminku, listkami laurowymi ,czarnym pieprzem ,ostrą papryką ,solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełniłem wodą do poziomu warzyw. Gotowałem ok 40 minut. Następnie dodałem cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotowałem jeszcze 20 minut.