Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych ,nieco pikantna i bardzo intensywna w smaku.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2030
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2328
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2030
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2328
Składniki
Do garnka wlałem łyżkę oliwy i smażyłem rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawałem warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paski surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroiłem w pocięte w półksiężyce. Wycisnąłem czosnek. Wszystkie warzywa podsmażyłem przez 5 minut mieszając. Dodałem krojone pomidory bez skórki i gniazd nasiennych. Przyprawiłem wszystko majerankiem ,słodką papryką ,szczyptą kminku, listkami laurowymi ,czarnym pieprzem ,ostrą papryką ,solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełniłem wodą do poziomu warzyw. Gotowałem ok 40 minut. Następnie dodałem cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotowałem jeszcze 20 minut.