Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa gulaszowa"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Składniki
Łopatkę, cebulę i ogórki pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz paprykę w całości około 40 minut. Wyjmij ją z piekarnika, włóż do garnka, przykryj i poczekaj, aż wystygnie. Wtedy łatwo zdejmiesz z niej skórkę. Pokrój ją w kostkę. Fasolę wypłucz pod bieżącą wodą.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż łopatkę, aż będzie rumiana. Zmniejsz ogień, dodaj cebulę, zeszklij ją. Wlej do garnka wodę, dodaj pokrojoną paprykę, fasolę i kukurydzę z puszki, słodką paprykę, pieprz kajeński, sól i pieprz. Gotuj 40 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone ogórki kiszone. Po kilku minutach gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Całość gotuj kilka minut.
Do takiej zupy można dodać pokrojony i podsmażony boczek wędzony, szczyptę ostrej papryki, chilli i odrobinę czuszki. Dzięki temu powstanie ostra zupa węgierska, którą można podawać z chipsami lub razowym pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień