Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wersji pikantnej można dodać ostrej mielonej papryki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
        
        
                Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w kostkę mięso, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do wieprzowiny. Smażyć około 10 minut. Zalać bulionem. Dodać liście laurowe,ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz ziemniaki. Dodać przecier pomidorowy,słodką papryką, doprawić do smaku. Gotować do czasu aż ziemniaki będą miękkie.