Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski przepis na ostro.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11411
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7735
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154998
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11411
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7735
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154998
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu. Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku. Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki. Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)