Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa na kaczce

Zupa gulaszowa na kaczce

Autor:

Przepisów i artykułów: 655 Ocena: 13066

Dodano:

Odsłon: 3783

Węgierski przepis na ostro.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa gulaszowa na kaczce

Przygotowanie

  1. Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu.

    Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.

  2. Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku.

    Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki.

    Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń