Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski przepis na ostro.
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu.
Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku.
Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki.
Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)
Zupa pieczarkowa z klopsami i makaronem łazanki. Polecam.
Odsłon: 1482
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 49
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 437
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 333
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 591
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 49
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 437
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 333
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 591
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Składniki
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu. Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku. Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki. Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupy
Botwinka
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 49
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym buli...
Odsłon: 84