Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski przepis na ostro.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23799
Składniki
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu. Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku. Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki. Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)