Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski przepis na ostro.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 185
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1732
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 349
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 185
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1732
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 349
Składniki
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu. Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku. Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki. Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)