Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zupa, szybka, tania i sycąca.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2123
Składniki
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy marchew, ziemniaki i chwilę dusimy. Następnie dodajemy cukier, przyprawiamy solą, pieprzem i kolendrą, dodajemy bulion i dusimy, aż warzywa zmiękną. Kiełbasę kroimy w plasterki, rumienimy na suchej patelni i dodajemy do zupy. Natkę siekamy, dodajemy wraz ze śmietaną do garnka. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. W razie potrzeby mocniej doprawić.