Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8105
Dodano: 25.08.2011
Odsłon: 5999
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy marchew, ziemniaki i chwilę dusimy. Następnie dodajemy cukier, przyprawiamy solą, pieprzem i kolendrą, dodajemy bulion i dusimy, aż warzywa zmiękną. Kiełbasę kroimy w plasterki, rumienimy na suchej patelni i dodajemy do zupy. Natkę siekamy, dodajemy wraz ze śmietaną do garnka. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. W razie potrzeby mocniej doprawić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kasia580 01 października 2012Zgłoś do usunięcia
jest pycha...zrobiłam i mąż który generalnie zup nie jada tą zupę jadł 2 dni :D14 Kto głosował? | Odpowiedz