Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zupa, szybka, tania i sycąca.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 127
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 127
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy marchew, ziemniaki i chwilę dusimy. Następnie dodajemy cukier, przyprawiamy solą, pieprzem i kolendrą, dodajemy bulion i dusimy, aż warzywa zmiękną. Kiełbasę kroimy w plasterki, rumienimy na suchej patelni i dodajemy do zupy. Natkę siekamy, dodajemy wraz ze śmietaną do garnka. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. W razie potrzeby mocniej doprawić.