Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem Karola Okrasy, stworzyłam własną wersję tej pysznej rozgrzewającej zupy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, przekrajamy na ćwiartki, układamy na papierze do pieczenia na blaszce i pieczemy w 200 st.C ok 25 min by skórka lekko ściemniało. Przekładamy do miski i przykrywamy folią. Gdy papryka lekko wystygnie, ściągamy skórkę.
W międzyczasie doprawiamy nasze mięso solą, pieprzem, papryką mieloną, pieprzem ziołowym i kminkiem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka z bulionem. Dodajemy obrane warzywa i gotujemy do miękkości.
Na tłuszczu po mięsie smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy przeciśnięty czosnek, starty imbir. Dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry. Dusimy chwilę. Przekładamy wszystko do garnka. Warzywa z bulionu blendujemy i dodajemy do zupy. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucany do garnka, gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę i majeranek. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy najlepiej z chrupiącą bułeczką. Smacznego!