Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem Karola Okrasy, stworzyłam własną wersję tej pysznej rozgrzewającej zupy.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, przekrajamy na ćwiartki, układamy na papierze do pieczenia na blaszce i pieczemy w 200 st.C ok 25 min by skórka lekko ściemniało. Przekładamy do miski i przykrywamy folią. Gdy papryka lekko wystygnie, ściągamy skórkę.
W międzyczasie doprawiamy nasze mięso solą, pieprzem, papryką mieloną, pieprzem ziołowym i kminkiem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka z bulionem. Dodajemy obrane warzywa i gotujemy do miękkości.
Na tłuszczu po mięsie smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy przeciśnięty czosnek, starty imbir. Dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry. Dusimy chwilę. Przekładamy wszystko do garnka. Warzywa z bulionu blendujemy i dodajemy do zupy. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucany do garnka, gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę i majeranek. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy najlepiej z chrupiącą bułeczką. Smacznego!
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7637
Prosta ,smaczna i pożywna zupa łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 561
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Składniki
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, przekrajamy na ćwiartki, układamy na papierze do pieczenia na blaszce i pieczemy w 200 st.C ok 25 min by skórka lekko ściemniało. Przekładamy do miski i przykrywamy folią. Gdy papryka lekko wystygnie, ściągamy skórkę.
W międzyczasie doprawiamy nasze mięso solą, pieprzem, papryką mieloną, pieprzem ziołowym i kminkiem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka z bulionem. Dodajemy obrane warzywa i gotujemy do miękkości.
Na tłuszczu po mięsie smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy przeciśnięty czosnek, starty imbir. Dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry. Dusimy chwilę. Przekładamy wszystko do garnka. Warzywa z bulionu blendujemy i dodajemy do zupy. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucany do garnka, gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę i majeranek. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy najlepiej z chrupiącą bułeczką. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Zupy
Barszcz ze szczawiu z ziemniakami tłuczonymi
Zupy
Botwinka
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a...
Odsłon: 61
Botwinka z białą fasolą
Trochę inna wersja botwinki , tym razem z białą fasolą , która może nam zastą...
Odsłon: 97