Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem Karola Okrasy, stworzyłam własną wersję tej pysznej rozgrzewającej zupy.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 817
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 817
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, przekrajamy na ćwiartki, układamy na papierze do pieczenia na blaszce i pieczemy w 200 st.C ok 25 min by skórka lekko ściemniało. Przekładamy do miski i przykrywamy folią. Gdy papryka lekko wystygnie, ściągamy skórkę.
W międzyczasie doprawiamy nasze mięso solą, pieprzem, papryką mieloną, pieprzem ziołowym i kminkiem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka z bulionem. Dodajemy obrane warzywa i gotujemy do miękkości.
Na tłuszczu po mięsie smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy przeciśnięty czosnek, starty imbir. Dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry. Dusimy chwilę. Przekładamy wszystko do garnka. Warzywa z bulionu blendujemy i dodajemy do zupy. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucany do garnka, gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę i majeranek. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy najlepiej z chrupiącą bułeczką. Smacznego!