Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z muszelkami ugotowana na mięsie wieprzowym z makaronem muszelki.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 36
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 763
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34966
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 36
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 763
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34966
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3/3 cm. Mięso solimy i smażymy na rozgrzanym smalcu do lekkiego zarumienienia się. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do smażącego się mięsa, cebula musi być ładnie zeszklona. W między czasie zagotowujemy bulion z suszoną włoszczyzną, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone mięso z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku i gotujemy 40 minut, do miękkości mięsa. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, rozdrobniony czosnek, sos sojowy, makaron muszelki oraz papryki, ostrą i słodką. Dusimy jeszcze około 20 minut żeby zmiękł makaron i żeby zupa troszkę zgęstniała. Gotową zupę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!