Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z Jaśminowej Kuchni. Zupa wyszła bardzo smaczna.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419349
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419349
Składniki
Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki. Pieczarki w plasterki. Cebulę i czosnek siekamy. Grzyby shimeji oddzielamy. Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy. W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły. Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z kaszą. Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy.