Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gyros

Zupa gyros

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 2833

Przepis zaczerpnięty z Jaśminowej Kuchni. Zupa wyszła bardzo smaczna.

Składniki

  • 350 g karkówki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 100 g pieczarek
  • 50 g grzybów shimeji
  • 20 g przyprawy gyros
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 100 g kaszy bulgur
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki.
    Pieczarki w plasterki.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby shimeji oddzielamy.

    Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy.

    W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły.
    Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z kaszą.
    Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 24 maja Wyjątkowa zupa, można najeść się do syta.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 22 maja Bardzo interesująca zupa. Załatwia cały obiad :) Super

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 22 maja Bardzo ciekawy pomysl, uwielbiam gyros, tylko przyprawy gyros, które znam z Polski maja zupelnie inny smak niz niemieckie.
Na razie wypróbuje z moja :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń