Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna marokańska zupa z ciecierzycą, wołowiną i pomidorami. Jest tak sycąca, że z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Mieszanka aromatycznych przypraw nadaje jej niepowtarzalnego smaku i aromatu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112910
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 487
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112910
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 487
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Składniki
Zacznij od przygotowania wywaru. Mięso wołowe umyj, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni z jednej i z drugiej strony. W trakcie posól i popieprz. Przełóż do dużego garnka wraz z tłuszczem, który został na patelni i zalej wodą, maksymalnie do 2 litrów. Zagotuj.
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, posiekaj seler, obierz i pokrój marchewkę.
Wszystkie warzywa umieść na patelni, na której wcześniej smażyło się mięso. Dodaj trochę tłuszczu, jeśli potrzeba. Delikatnie podsmaż, aby zmiękły.
Ząbki czosnku obierz, rozgnieć i posiekaj. Dodaj do smażących się warzyw.
Zawartość patelni przełóż do garnka z mięsem.
Dodaj kmin rzymski (najlepiej utarty w moździerzu), obrany i starty na drobno imbir, cynamon oraz szafran. Wymieszaj.
Pod koniec gotowania, kiedy mięso będzie prawie gotowe, dodaj opłukaną soczewicę.
Teraz czas na passatę pomidorową oraz puszkę pomidorów, dodaj je do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Na koniec dołóż do gotujących się składników ugotowaną ciecierzycę.
Wlej sok z limonki.
Gotową zupę udekoruj posiekaną kolendrą.