Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna marokańska zupa z ciecierzycą, wołowiną i pomidorami. Jest tak sycąca, że z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Mieszanka aromatycznych przypraw nadaje jej niepowtarzalnego smaku i aromatu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2488
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2488
Składniki
Zacznij od przygotowania wywaru. Mięso wołowe umyj, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni z jednej i z drugiej strony. W trakcie posól i popieprz. Przełóż do dużego garnka wraz z tłuszczem, który został na patelni i zalej wodą, maksymalnie do 2 litrów. Zagotuj.
W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, posiekaj seler, obierz i pokrój marchewkę.
Wszystkie warzywa umieść na patelni, na której wcześniej smażyło się mięso. Dodaj trochę tłuszczu, jeśli potrzeba. Delikatnie podsmaż, aby zmiękły.
Ząbki czosnku obierz, rozgnieć i posiekaj. Dodaj do smażących się warzyw.
Zawartość patelni przełóż do garnka z mięsem.
Dodaj kmin rzymski (najlepiej utarty w moździerzu), obrany i starty na drobno imbir, cynamon oraz szafran. Wymieszaj.
Pod koniec gotowania, kiedy mięso będzie prawie gotowe, dodaj opłukaną soczewicę.
Teraz czas na passatę pomidorową oraz puszkę pomidorów, dodaj je do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Na koniec dołóż do gotujących się składników ugotowaną ciecierzycę.
Wlej sok z limonki.
Gotową zupę udekoruj posiekaną kolendrą.