Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający rosół z lekko orientalnym akcentem.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 18
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2064
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3251
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 18
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2064
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3251
Składniki
Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzimy i rwiemy mięso na mniejsze kawałki. Grzyby moczymy we wrzątku, kroimy na paski. Do rondla wlewamy bulion, dodajemy grzyby i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy osączony z zalewy groszek, drobno posiekany imbir, pokrojoną na plasterki dymkę, sos sojowy i mięso z kurczaka. Gotujemy 5 min. Zupę mieszamy z olejem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.