Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający rosół z lekko orientalnym akcentem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 257
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 61
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 554
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 257
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 61
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 554
Składniki
Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzimy i rwiemy mięso na mniejsze kawałki. Grzyby moczymy we wrzątku, kroimy na paski. Do rondla wlewamy bulion, dodajemy grzyby i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy osączony z zalewy groszek, drobno posiekany imbir, pokrojoną na plasterki dymkę, sos sojowy i mięso z kurczaka. Gotujemy 5 min. Zupę mieszamy z olejem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.