Gęsta i pożywna zupa, która posmakuje wielu gościom. Dla informacji- 3l zupy mają w sumie około 1900kcal
Zupa imprezowa
Składniki
- 500g pieczarek
- 1l wywaru
- 500g mięsa mielonego
- 1 puszkq czerwonej fasoli
- 1 duża cebula
- 1 puszka kukurydzy
- przyprawa uniwersalna
- przecier/koncentrat pomidorowy
Składniki
- 500g pieczarek
- 1l wywaru
- 500g mięsa mielonego
- 1 puszkq czerwonej fasoli
- 1 duża cebula
- 1 puszka kukurydzy
- przyprawa uniwersalna
- przecier/koncentrat pomidorowy

Potrzebne przybory kuchenne
Duży garnek, patelnia, łyżka, łopatka
Etapy przygotowania
W wywarze ugotować pokrojone w kostkę pieczarki
Odlać trochę wywaru i na nim podsmażyć 500g mięsa z przyprawą uniwersalną i cebulą. Następnie wrzucić do garnka z wywarem i pieczarkami

Dodać do garnka przecier pomidorowy i zagotować (ja dałam pół butelki passaty i słoiczek koncentratu). Potem dodać odcedzoną fasolę, kukurydzę i dolać wody wedle uznania. Gotować chwilę

Doprawić do smaku cukrem, solą, ziołami. Myślę, że gdyby zagęścić mąką lub odparować nadmiar wody byłby super sos do makaronu :)

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 353

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 259

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 353

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 259

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197



Składniki
- 500g pieczarek
- 1l wywaru
- 500g mięsa mielonego
- 1 puszkq czerwonej fasoli
- 1 duża cebula
- 1 puszka kukurydzy
- przyprawa uniwersalna
- przecier/koncentrat pomidorowy
W wywarze ugotować pokrojone w kostkę pieczarki
Odlać trochę wywaru i na nim podsmażyć 500g mięsa z przyprawą uniwersalną i cebulą. Następnie wrzucić do garnka z wywarem i pieczarkami
Dodać do garnka przecier pomidorowy i zagotować (ja dałam pół butelki passaty i słoiczek koncentratu). Potem dodać odcedzoną fasolę, kukurydzę i dolać wody wedle uznania. Gotować chwilę
Doprawić do smaku cukrem, solą, ziołami. Myślę, że gdyby zagęścić mąką lub odparować nadmiar wody byłby super sos do makaronu :)