Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i pożywna zupa, która posmakuje wielu gościom. Dla informacji- 3l zupy mają w sumie około 1900kcal
Duży garnek, patelnia, łyżka, łopatka
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Składniki
W wywarze ugotować pokrojone w kostkę pieczarki
Odlać trochę wywaru i na nim podsmażyć 500g mięsa z przyprawą uniwersalną i cebulą. Następnie wrzucić do garnka z wywarem i pieczarkami
Dodać do garnka przecier pomidorowy i zagotować (ja dałam pół butelki passaty i słoiczek koncentratu). Potem dodać odcedzoną fasolę, kukurydzę i dolać wody wedle uznania. Gotować chwilę
Doprawić do smaku cukrem, solą, ziołami. Myślę, że gdyby zagęścić mąką lub odparować nadmiar wody byłby super sos do makaronu :)