Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na ciepło w zimowe dni ,jaki i na zimno (chłodnik) w upały.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Jabłka umyłem ,pokroiłem w ćwiartki i po usunięciu gniazd nasiennych poszatkowałem. Zalałem ½ l wody ,dodałem cynamon i goździki. Gotowałem 20 min. Wyjąłem przyprawy ,a jabłka wraz z płynem zmiksowałem. Dodałem szklankę wody i zagotowałem. Mąkę ziemniaczaną wymieszałem z 100 ml zimnej wody ,wlałem do zupy i gotowałem 5 min. Następnie dodałem startą skórkę cytrynową ,doprawiłem do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Śmietanę można wlać do zupy i wymieszać ,ja dodałem śmietanę przed podaniem. Polecam z ryżem.