Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na ciepło w zimowe dni ,jaki i na zimno (chłodnik) w upały.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2649
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 976
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2649
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 976
Składniki
Jabłka umyłem ,pokroiłem w ćwiartki i po usunięciu gniazd nasiennych poszatkowałem. Zalałem ½ l wody ,dodałem cynamon i goździki. Gotowałem 20 min. Wyjąłem przyprawy ,a jabłka wraz z płynem zmiksowałem. Dodałem szklankę wody i zagotowałem. Mąkę ziemniaczaną wymieszałem z 100 ml zimnej wody ,wlałem do zupy i gotowałem 5 min. Następnie dodałem startą skórkę cytrynową ,doprawiłem do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Śmietanę można wlać do zupy i wymieszać ,ja dodałem śmietanę przed podaniem. Polecam z ryżem.