Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie jak tylko pojawią się jagody. Oczywiście poza sezonem można ją zrobić z owoców mrożonych. Zupa ta jest rodzajem chłodnika, więc idealnie sprawdzi się w letnie upały. Można ją podawać czystą ( np. z kleksami ze śmietany) z makaronem, ryżem, grzankami i.t.p.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
1. Jagody opłukać 2. Zalać wodą dla odpowiedniej ilości porcji 3. Dodać cukier i zagotować jak kompot
4. W śmietance (musi mieć temp. pokojową) rozmieszać budyń i wlać do „kompotu” 5. Zmniejszyć ogień 6. Szybko wymieszać. Posmakować czy nie dosłodzić.
7. Jeśli zupa jest zbyt rzadka można użyć 2 opakowania budyniu. Można podawać w wersji czystej....
....z makaronem....
lub bitą śmietaną.