Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka owocowa na letnie upały, którą można jeść na ciepło i na zimno.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Owoce zmiażdżyć widelcem, tak aby trochę pozostało całych. Zalać 1,5l wody i zagotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon, sól, wymieszać i jeszcze krótko pogotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do zupy. Z mąką trzeba uważać, bo za duża jej ilość może spowodować, że zamiast zupy zrobimy kisiel owocowy. Zupę można zaprawić śmietaną, jeśli ktoś lubi.Ilość dodatków do zupy można zmienić wg. własnego smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Polecam i życzę SMACZNEGO!