Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 25
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 18
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 24
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 37
Pychota. Polecam.
Odsłon: 271
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 25
Pełna smaku i bogata w składniki zupa tajska. Sezonowe polskie warzywa wczesn...
Odsłon: 18
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 24
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 37
Pychota. Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Groszek cukrowy umyć, oczyścić. Jajka ugotować na twardo.
Na rozgrzanym maśle zasmażyć mąkę, dodać wywar drobiowy cały czas mieszając, zagotować, dodać pokrojony groszek i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości groszku. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jajka. Oddzielnie ugotować marchewkę.
Zupę podawać udekorowaną kwiatuszkami wyciętymi z marchewki. Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree.