Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Składniki
Groszek cukrowy umyć, oczyścić. Jajka ugotować na twardo.
Na rozgrzanym maśle zasmażyć mąkę, dodać wywar drobiowy cały czas mieszając, zagotować, dodać pokrojony groszek i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości groszku. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jajka. Oddzielnie ugotować marchewkę.
Zupę podawać udekorowaną kwiatuszkami wyciętymi z marchewki. Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree.