Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jajeczna

Zupa jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22203

Dodano:

Odsłon: 3370

Zupa w sam raz na święta :)

Składniki

  • groszku cukrowego, 40 dkg
  • jajek, 6
  • masła, 3 łyżki
  • wywaru drobiowego, 1 l
  • marchweka, 1
  • słodkiej śmietany, 1 szklanka
  • mąki, 1 płaska łyżka
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groszek cukrowy umyć, oczyścić. Jajka ugotować na twardo.

  2. Na rozgrzanym maśle zasmażyć mąkę, dodać wywar drobiowy cały czas mieszając, zagotować, dodać pokrojony groszek i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

  3. Gotować do miękkości groszku. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jajka. Oddzielnie ugotować marchewkę.

  4. Zupę podawać udekorowaną kwiatuszkami wyciętymi z marchewki. Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń