Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
W garnku na maśle podsmażyć pokrojony w krążki por. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w talarki marchewkę, podsmażać razem 3-4 minuty.
Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową i zielony groszek, doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Gdy warzywa są miękkie, garnek zdjąć z ognia, zupę zaprawić śmietaną. Na koniec do zupy wrzucić posiekany koperek.