Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 845
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 25
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 64
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 845
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 25
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 64
Składniki
W garnku na maśle podsmażyć pokrojony w krążki por. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w talarki marchewkę, podsmażać razem 3-4 minuty.
Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową i zielony groszek, doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Gdy warzywa są miękkie, garnek zdjąć z ognia, zupę zaprawić śmietaną. Na koniec do zupy wrzucić posiekany koperek.