Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
W garnku na maśle podsmażyć pokrojony w krążki por. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w talarki marchewkę, podsmażać razem 3-4 minuty.
Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową i zielony groszek, doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Gdy warzywa są miękkie, garnek zdjąć z ognia, zupę zaprawić śmietaną. Na koniec do zupy wrzucić posiekany koperek.