Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znajdują się tu może zwolennicy zup ? Wiem że dużo ludzi nie lubi brukselki my za to uwielbiamy także dziś podam prostą a zarazem pyszną zupę jarzynową z dodatkiem brukselki
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 190
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 119
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 132
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4296
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 137
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1069
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 190
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 119
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 132
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4296
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 137
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1069
Składniki
Do garnka dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz mieszankę jarzynową z dodatkiem fasolki szparagowej, wlać 1,5 litra wody, całość zagotować zebrać powstałe szumowiny zmniejszyć ogień i gotować do miękkości mięsa na kościach. W trakcie gotowania dodać liść laurowy, ziela angielskie oraz wsypać przyprawę uniwersalną ulubioną. Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu oczyszczoną kapustkę brukselkę, gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i zmiany koloru brukselki
Gdy ziemniaki są już wystarczająco miękkie ( proszę się nie obawiać ziemniaki gotowane z kapustką nie będą twarde ) a brukselka zmieniła kolor i po spróbowaniu jest miękka i krucha wtedy dodać kostki magii oraz pokrojone liście magii i natki pietruszki, chwilę pogotować do zmiękczenia się zieleniny a następnie wlać śmietanę 30 % zamieszać i lekko zagotować, ugotowaną zupę zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła bardzo smaczna pożywna i aromatyczna, kocham brukselkę w każdej postaci, kapustka o dziwo nie była gorzka jak niekiedy się trafia, a w zupie ugotowana jest krucha a zarazem soczysta. Jeżeli nie zjemy zupy a zwłaszcza brukselek można je wyjąć osuszyć i przygotować w bułce tartej to tylko taka podpowiedź bo u nas akurat znikła cała zupka