Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1862
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7403
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2912
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1862
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7403
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2912
Składniki
Warzywa obrać. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać wodą – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gdy warzywa będą średnio miękkie, dodać dynie. Gdy warzywa będą miękkie, wlać zahartowaną śmietanę - odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę, dokładnie mieszamy. Zupę wymieszać , zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką.