Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Warzywa obrać. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać wodą – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gdy warzywa będą średnio miękkie, dodać dynie. Gdy warzywa będą miękkie, wlać zahartowaną śmietanę - odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę, dokładnie mieszamy. Zupę wymieszać , zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką.