Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu, a urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16169
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5138
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16169
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5138
Składniki
Warzywa obrać. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać wodą – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gdy warzywa będą średnio miękkie, dodać dynie. Gdy warzywa będą miękkie, wlać zahartowaną śmietanę - odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę, dokładnie mieszamy. Zupę wymieszać , zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką.