Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Koper nadaje anyżkowego, lekko orientalnego smaku.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 111
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 180
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 111
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 180
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Składniki
Do zupy używałam bulionu drobiowego, ale możecie użyć dowolnego jaki lubicie, lub jaki został wam z niedzieli ;). Kalarepę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki. Fenkuł obieramy z zewnętrznego liścia, wycinamy głąb, a resztę warzywa kroimy w piórka. Te warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu jako pierwsze bo są najtwardsze. Gotujemy na małym ogniu Po około 5 minutach dodajemy kaszę, a po kolejnych 5 kalafior podzielony na różyczki, paprykę pokrojoną w paski (najlepiej obrać ją obieraczką do ziemniaków) i groszek. Gotujemy kolejne 15 minut, aż kasza będzie miękka. Na końcu dodajemy posiekany koper i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy gorącą.