Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z klopsami

Zupa jarzynowa z klopsami

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 208

Dodano:

Odsłon: 268

Bardo dobrze smakuje z bułką posmarowaną białym puszystym serkiem ;)

Składniki

  • Mięso mielone 300g
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka do obtoczenia
  • Cebula 1 szt.
  • Zupa Jarzynowa 1 opakowanie
  • Majeranek, Sól, Pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso połącz z jajkiem, dopraw solą i pieprzem. Uformuj klopsy, obtocz je w mące i zarumień na oleju. Posiekaną cebulę zeszklij, dodaj warzywa z mrożonki, smaż przez 3 minuty. Wlej 2 litry wody, przypraw majerankiem i solą, gotuj przez 5 minut. Włóż klopsy gotuj 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń