Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie jednogarnkowe.
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko oraz namoczoną bułkę. Wyrabiamy jednolitą masę i formujemy małe klopsiki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy klopsiki z każdej strony. Odstawiamy.
Włoszczyznę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy w garnku kilka łyżek oleju. Dodajemy włoszczyznę. Smażmy około 5 minut. Zalewamy 2 litrami przegotowanej, gorącej wody. Doprawiamy solą. Całość gotujemy około 20 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy oddzielnie przez około 10 minut.
Ugotowane ziemniaki oraz klopsiki dodajemy do zupy. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy. Do przygotowanej śmietany dodajemy kilka łyżek gorącej zupy. Mieszamy i przelewamy do gotującej się zupy. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut, doprawiamy bazylią oraz pieprzem białym.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 36
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 140
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 19
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 36
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 140
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Składniki
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko oraz namoczoną bułkę. Wyrabiamy jednolitą masę i formujemy małe klopsiki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy klopsiki z każdej strony. Odstawiamy.
Włoszczyznę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy w garnku kilka łyżek oleju. Dodajemy włoszczyznę. Smażmy około 5 minut. Zalewamy 2 litrami przegotowanej, gorącej wody. Doprawiamy solą. Całość gotujemy około 20 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy oddzielnie przez około 10 minut.
Ugotowane ziemniaki oraz klopsiki dodajemy do zupy. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy. Do przygotowanej śmietany dodajemy kilka łyżek gorącej zupy. Mieszamy i przelewamy do gotującej się zupy. Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut, doprawiamy bazylią oraz pieprzem białym.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 79
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 248