Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę zawsze robię na początek sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101255
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5786
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101255
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5786
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz z porem i selerem naciowym kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy lub dokładnie mujemy i kroimy w kostkę, koperek siekamy.
W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, seler naciowy, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw.
Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.