Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę zawsze robię na początek sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2380
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 688
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8784
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2380
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 688
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8784
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz z porem i selerem naciowym kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy lub dokładnie mujemy i kroimy w kostkę, koperek siekamy.
W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, seler naciowy, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw.
Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.