Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na pyszną zupę. Po sezonie, kiedy nie mamy dostępu do świeżych warzyw z pomącą przyjdą nam mrożonki. Do tej zupy wykorzystałam właśnie warzywa mrożone. Wybrałam mieszankę wiosenną.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 46
Składniki
Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym gazie około 40 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 5 minut. Następnie dodać zamrożone warzywa. Wsypać sól i pieprz. Ja sypię na oko. Później doprawiam jeszcze, tyle ile potrzeba. Zupę gotować jeszcze 15-20 minut. Po tym czasie dodać śmietankę, lubczyk, koperek i zieloną pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem według swojego smaku.