Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 1297

Mega pyszna, mega jarzynowa, bez dodatku mięsa. <3 Że bez mięsa, wcale nie musi być nudo :P YUMMY!

Składniki

  • 4 duże marchewki
  • 1 por (biała część)
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1,5 l wrzącej wody
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka przyprawa do fasoli
  • 100 g kaszy pęczak
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i razem z pokrojonym w piórka porem podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do fasoli, gotujemy pod przykryciem przez 40 minut.

    Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń