Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszna, mega jarzynowa, bez dodatku mięsa. <3 Że bez mięsa, wcale nie musi być nudo :P YUMMY!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Składniki
Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i razem z pokrojonym w piórka porem podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do fasoli, gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.