Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18954
Dodano: 02.05.2018
Odsłon: 952
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Marchew i pietruszkę ucieramy na tarce do jarzyn o grubych oczkach, dokładnie opłukany por kroimy w cienkie krążki, seler kroimy w kostkę. Utarte i pokrojone jarzyny prażymy na tłuszczu, często mieszając.
Gdy jarzyny się zeszklą zalewamy je wodą, dodajemy groszek, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawę do zup, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.
Całość gotujemy na średnim ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie, ale nierozgotowane. Ugotowaną zupę zagęszczamy rozprowadzoną w mleku mąką i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, by mąka straciła smak surowizny. Po zdjęciu z ognia łączymy zupę ze spieniona śmietaną, koperkiem, natka pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

kucharka-amatorka 04 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Nie ma to jak zupa jarzynowa.1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 02 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszności <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 02 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna, lekka zupka! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 02 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Właśnie na grilla śmigamy, przy okazji też nasze ptaszory na działce wylądują ;)Wieczorem jednak taką zupkę bym pożarł, dużą michę xD Odpowiedzi: 3 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 02 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupka, az zglodnialam :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz