Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna z dużą ilością warzyw ;-)))
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1566
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231981
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1566
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231981
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Składniki
Marchew i pietruszkę ucieramy na tarce do jarzyn o grubych oczkach, dokładnie opłukany por kroimy w cienkie krążki, seler kroimy w kostkę. Utarte i pokrojone jarzyny prażymy na tłuszczu, często mieszając.
Gdy jarzyny się zeszklą zalewamy je wodą, dodajemy groszek, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawę do zup, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.
Całość gotujemy na średnim ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie, ale nierozgotowane. Ugotowaną zupę zagęszczamy rozprowadzoną w mleku mąką i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, by mąka straciła smak surowizny. Po zdjęciu z ognia łączymy zupę ze spieniona śmietaną, koperkiem, natka pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!