Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna z dużą ilością warzyw ;-)))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10189
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2817
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1922
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10189
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2817
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1922
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
Składniki
Marchew i pietruszkę ucieramy na tarce do jarzyn o grubych oczkach, dokładnie opłukany por kroimy w cienkie krążki, seler kroimy w kostkę. Utarte i pokrojone jarzyny prażymy na tłuszczu, często mieszając.
Gdy jarzyny się zeszklą zalewamy je wodą, dodajemy groszek, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawę do zup, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.
Całość gotujemy na średnim ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie, ale nierozgotowane. Ugotowaną zupę zagęszczamy rozprowadzoną w mleku mąką i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, by mąka straciła smak surowizny. Po zdjęciu z ognia łączymy zupę ze spieniona śmietaną, koperkiem, natka pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!