Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta zupa z pysznym chorizo i tortellini.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 52
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3377
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 52
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3377
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Składniki
Chorizo kroimy na plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min. Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min. Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min. Cukinię kroimy na plasterki i dodajemy do zupy razem z tortellini. Gotujemy jeszcze 8-10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.