Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta zupa z pysznym chorizo i tortellini.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117745
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8239
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1931
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1451
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117745
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8239
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1931
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1451
Składniki
Chorizo kroimy na plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min. Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min. Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min. Cukinię kroimy na plasterki i dodajemy do zupy razem z tortellini. Gotujemy jeszcze 8-10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.