Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta zupa z pysznym chorizo i tortellini.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103293
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103293
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5870
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5869
Składniki
Chorizo kroimy na plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min. Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min. Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min. Cukinię kroimy na plasterki i dodajemy do zupy razem z tortellini. Gotujemy jeszcze 8-10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.