Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu, z niewielu składników pyszna zupa kalafiorowa
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12242
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5091
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12242
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1378
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12987
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5091
Składniki
Kalafiora należy pokroić na małe różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i seler umyć i obrać. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. Białą część pora pokroić w cienkie plasterki. W dużym garnku rozgrzać masło i smażyć na nim warzywa. Wlać bulion, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować Następnie dodać ziemniaki i kalafiora. Wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Wlać śmietankę i wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego :-)