Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu, z niewielu składników pyszna zupa kalafiorowa
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Kalafiora należy pokroić na małe różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i seler umyć i obrać. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. Białą część pora pokroić w cienkie plasterki. W dużym garnku rozgrzać masło i smażyć na nim warzywa. Wlać bulion, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować Następnie dodać ziemniaki i kalafiora. Wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Wlać śmietankę i wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego :-)