Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypomni nam wiosenne zupy, pełne warzyw.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 664
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36362
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 664
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36362
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1182
Składniki
Skrzydełka umyć, obciąć "ostre" końcówki i zalać 2 litrami zimnej wody. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem. Następnie dodać pokrojone warzywa i ziemniaki. Gotować kolejne 15 minut. Po tym czasie dodać różyczki kalafiora. Zdjąć pokrywkę.Po 10-ciu minutach wlać śmietankę. Doprawić solą i pieprzem. Obficie posypać świeżym koperkiem.