Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypomni nam wiosenne zupy, pełne warzyw.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2712
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 104
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2712
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 104
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 86
Składniki
Skrzydełka umyć, obciąć "ostre" końcówki i zalać 2 litrami zimnej wody. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem. Następnie dodać pokrojone warzywa i ziemniaki. Gotować kolejne 15 minut. Po tym czasie dodać różyczki kalafiora. Zdjąć pokrywkę.Po 10-ciu minutach wlać śmietankę. Doprawić solą i pieprzem. Obficie posypać świeżym koperkiem.