Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
deska do krojenia, nóż, garnek.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa z indyka. Marchewkę, pietruszkę , selera, pora , ziemniaki obrać pokroić w kostkę umieścić w garnku. Zalać 1, 2 litra wody, doprawić solą, zagotować , dodać pokrojonego w kostkę i doprawionego fileta z indyka, liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, oregano, gotować 25 minut. Gdy gotuje się zupa kalafiora umyć, rozebrać na różyczki.
Do gotującej się zupy dodać kalafiora , gotować 5 minut, dodać makaron, gotować 8 minut, doprawić śmietaną i całość jeszcze chwilę gotować , pod koniec doprawić pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypać zieloną pietruszką.