Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
deska do krojenia, nóż, garnek.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40618
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1004
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3336
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40618
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1004
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3336
Składniki
Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa z indyka. Marchewkę, pietruszkę , selera, pora , ziemniaki obrać pokroić w kostkę umieścić w garnku. Zalać 1, 2 litra wody, doprawić solą, zagotować , dodać pokrojonego w kostkę i doprawionego fileta z indyka, liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, oregano, gotować 25 minut. Gdy gotuje się zupa kalafiora umyć, rozebrać na różyczki.
Do gotującej się zupy dodać kalafiora , gotować 5 minut, dodać makaron, gotować 8 minut, doprawić śmietaną i całość jeszcze chwilę gotować , pod koniec doprawić pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypać zieloną pietruszką.