Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
deska do krojenia, nóż, garnek.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4347
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4347
Składniki
Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa z indyka. Marchewkę, pietruszkę , selera, pora , ziemniaki obrać pokroić w kostkę umieścić w garnku. Zalać 1, 2 litra wody, doprawić solą, zagotować , dodać pokrojonego w kostkę i doprawionego fileta z indyka, liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, oregano, gotować 25 minut. Gdy gotuje się zupa kalafiora umyć, rozebrać na różyczki.
Do gotującej się zupy dodać kalafiora , gotować 5 minut, dodać makaron, gotować 8 minut, doprawić śmietaną i całość jeszcze chwilę gotować , pod koniec doprawić pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypać zieloną pietruszką.