Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
deska do krojenia, nóż, garnek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13270
Składniki
Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa z indyka. Marchewkę, pietruszkę , selera, pora , ziemniaki obrać pokroić w kostkę umieścić w garnku. Zalać 1, 2 litra wody, doprawić solą, zagotować , dodać pokrojonego w kostkę i doprawionego fileta z indyka, liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, oregano, gotować 25 minut. Gdy gotuje się zupa kalafiora umyć, rozebrać na różyczki.
Do gotującej się zupy dodać kalafiora , gotować 5 minut, dodać makaron, gotować 8 minut, doprawić śmietaną i całość jeszcze chwilę gotować , pod koniec doprawić pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypać zieloną pietruszką.