Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i prosta w przygotowaniu. Idealne danie na letnie wiosenne dni :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4869
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45539
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4869
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45539
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafiora podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko przesmażyć cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, przełożyć marchew i kalafiora, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Zupę zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.