Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i prosta w przygotowaniu. Idealne danie na letnie wiosenne dni :)
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 31
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 74
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 69
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 31
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 74
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 69
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafiora podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko przesmażyć cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, przełożyć marchew i kalafiora, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Zupę zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.