Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i prosta w przygotowaniu. Idealne danie na letnie wiosenne dni :)
Dziś co la tych którzy lubią owoce morza czyli surimi w zalewie octowej. Polecam
Odsłon: 33
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 356
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 90
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 119
Dziś co la tych którzy lubią owoce morza czyli surimi w zalewie octowej. Polecam
Odsłon: 33
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 356
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 90
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 119
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafiora podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko przesmażyć cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, przełożyć marchew i kalafiora, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Zupę zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.