Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa typowo wiosenno-letnia przygotowana z samych młodych warzyw, co czyni ją bardziej apetyczną i smaczną. Polecam.
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 512
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1265
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 761
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 512
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1265
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 761
Składniki
Pierś lub żeberka zalać ok.1,5l wody i gotować do miękkości razem z liściem laurowym.
W tym czasie obrać marchew i pietruszkę, pokroić w talarki, liść selera i lubczyku porwać na małe kawałki, pora pokroić, a ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki.
Do mięsnego wywaru dodać wszystkie warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec zaprawić śmietaną i posypać /nie żałując/ koperkiem. Pyszna i pachnąca zupka gotowa do jedzenia. SMACZNEGO!