Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa typowo wiosenno-letnia przygotowana z samych młodych warzyw, co czyni ją bardziej apetyczną i smaczną. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1267
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1267
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2261
Składniki
Pierś lub żeberka zalać ok.1,5l wody i gotować do miękkości razem z liściem laurowym.
W tym czasie obrać marchew i pietruszkę, pokroić w talarki, liść selera i lubczyku porwać na małe kawałki, pora pokroić, a ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki.
Do mięsnego wywaru dodać wszystkie warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec zaprawić śmietaną i posypać /nie żałując/ koperkiem. Pyszna i pachnąca zupka gotowa do jedzenia. SMACZNEGO!