Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa typowo wiosenno-letnia przygotowana z samych młodych warzyw, co czyni ją bardziej apetyczną i smaczną. Polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2800
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3369
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2800
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3369
Składniki
Pierś lub żeberka zalać ok.1,5l wody i gotować do miękkości razem z liściem laurowym.
W tym czasie obrać marchew i pietruszkę, pokroić w talarki, liść selera i lubczyku porwać na małe kawałki, pora pokroić, a ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki.
Do mięsnego wywaru dodać wszystkie warzywa i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec zaprawić śmietaną i posypać /nie żałując/ koperkiem. Pyszna i pachnąca zupka gotowa do jedzenia. SMACZNEGO!