Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa Karola Okrasy jest aromatyczna, gęsta i pełna smaku. Sprawdzi się zarówno w ciepłe, jak i nieco chłodniejsze dni. Możesz śmiało eksperymentować z dodatkami, aby pozornie proste danie zamienić w coś wyjątkowego.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki. Wytnij głąb ze środka. Rozgrzej patelnię z olejem, a następnie podsmaż kalafiora, zrobi się ciemniejszy, jakby uprażony. Cebulę posiekaj. Ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, najlepiej dosyć drobno. Dodaj do kalafiora i zeszklij całość. Dopraw papryką ostrą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.
Całość zalej wodą aż wszystkie warzywa zostaną zakryte. Gotuj na średnim ogniu przez kilka minut. Wlej mleczko kokosowe. Gotuj przez około pół godziny. Po tym czasie zblenduj zupę dość dokładnie.
Podawaj z grzankami i oliwą albo kwaśnym twarogiem wędzonym. Źródło: YouTube/KuchniaLidla.pl