Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa Karola Okrasy jest aromatyczna, gęsta i pełna smaku. Sprawdzi się zarówno w ciepłe, jak i nieco chłodniejsze dni. Możesz śmiało eksperymentować z dodatkami, aby pozornie proste danie zamienić w coś wyjątkowego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 707
Składniki
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki. Wytnij głąb ze środka. Rozgrzej patelnię z olejem, a następnie podsmaż kalafiora, zrobi się ciemniejszy, jakby uprażony. Cebulę posiekaj. Ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, najlepiej dosyć drobno. Dodaj do kalafiora i zeszklij całość. Dopraw papryką ostrą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.
Całość zalej wodą aż wszystkie warzywa zostaną zakryte. Gotuj na średnim ogniu przez kilka minut. Wlej mleczko kokosowe. Gotuj przez około pół godziny. Po tym czasie zblenduj zupę dość dokładnie.
Podawaj z grzankami i oliwą albo kwaśnym twarogiem wędzonym. Źródło: YouTube/KuchniaLidla.pl