Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa Karola Okrasy jest aromatyczna, gęsta i pełna smaku. Sprawdzi się zarówno w ciepłe, jak i nieco chłodniejsze dni. Możesz śmiało eksperymentować z dodatkami, aby pozornie proste danie zamienić w coś wyjątkowego.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30830
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3596
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30830
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3596
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki. Wytnij głąb ze środka. Rozgrzej patelnię z olejem, a następnie podsmaż kalafiora, zrobi się ciemniejszy, jakby uprażony. Cebulę posiekaj. Ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, najlepiej dosyć drobno. Dodaj do kalafiora i zeszklij całość. Dopraw papryką ostrą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.
Całość zalej wodą aż wszystkie warzywa zostaną zakryte. Gotuj na średnim ogniu przez kilka minut. Wlej mleczko kokosowe. Gotuj przez około pół godziny. Po tym czasie zblenduj zupę dość dokładnie.
Podawaj z grzankami i oliwą albo kwaśnym twarogiem wędzonym. Źródło: YouTube/KuchniaLidla.pl