Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa Karola Okrasy jest aromatyczna, gęsta i pełna smaku. Sprawdzi się zarówno w ciepłe, jak i nieco chłodniejsze dni. Możesz śmiało eksperymentować z dodatkami, aby pozornie proste danie zamienić w coś wyjątkowego.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14694
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14694
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Składniki
Kalafiora podziel na mniejsze różyczki. Wytnij głąb ze środka. Rozgrzej patelnię z olejem, a następnie podsmaż kalafiora, zrobi się ciemniejszy, jakby uprażony. Cebulę posiekaj. Ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, najlepiej dosyć drobno. Dodaj do kalafiora i zeszklij całość. Dopraw papryką ostrą, mielonym imbirem, solą i pieprzem.
Całość zalej wodą aż wszystkie warzywa zostaną zakryte. Gotuj na średnim ogniu przez kilka minut. Wlej mleczko kokosowe. Gotuj przez około pół godziny. Po tym czasie zblenduj zupę dość dokładnie.
Podawaj z grzankami i oliwą albo kwaśnym twarogiem wędzonym. Źródło: YouTube/KuchniaLidla.pl